.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ

Συχνά μας ρωτούν “Πώς μπορώ να βοηθήσω στο έργο αυτό;” Οι ανάγκες είναι πολλές και, αν θέλεις να επενδύσεις στο έργο αυτό, μπορείς να το κάνεις με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Από ιδρύσεως του κέντρου ήταν ο απλός ο κόσμος που αγάπησε το έργο και συμπαραστάθηκε με όποιο τρόπο μπορούσε. Υπάρχουν άνρωποι που είναι στο πλάϊ μας όλα αυτά τα χρόνια, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σε αυτό το έργο αγάπης, δείχνοντας με τον τρόπο τους την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο.

Οι ανάγκες είναι πολλές και καθερινές. Χρειαζόμαστε εθολεντές για:

  • Βοήθεια για τα γεύματα για Μαγείρεμα, σερβίρισμα, καθάρισμα, κλπ.
  • Βοήθεια για την συγκέντρωση και διαλογή του διατιθέμενου ρουχισμού.
  • Βοήθεια απο διάφορους τεχνίτες: Ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ξυλουργούς, ελαιοχρωματιστές, κλπ διότι κατά καιρούς προκύπτουν ανάγκες.
  • Προσφέροντας υπηρεσία στη φύλαξη των μικρών παιδιών κατά την ώρα των γευμάτων στο Κέντρο μας.
  • Διδάσκαλεία Ελληνικων και Αγγλικών.
  • Αν είστε γιατρός, μπορείτε να προσφέρετε ιατρικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες, στο κέντρο μας ή στο δικό σας χώρο.
  • Αν είστε δικηγόρος, χρειαζόμαστε κατά καιρούς τις νομικές σας συμβουλές και υπηρεσίες.
  • Συχνά χρειαζόμαστε άτομα για να συνοδεύουν κάποιους πρόσφυγες σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία για λόγους υγείας, ή στα ΚΕΠ και την Αστυνομία για τα χαρτιά τους.

Αν μπορείς και θές να βοηθήσεις σε περιμένουμε.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟ

Οποιαδήποτε ρούχα δεν χρειάζεστε σε καλή κατάσταση, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά. Κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες μπάνιου, υπνόσακους, κουβέρτες. Καινούργια εσώρουχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, κάλτσες καθώς και υποδήματα σε καλή κατάσταση.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ

Χρειαζόμαστε τρόφιμα για την παρασκευή των γεύματων.  Τρόφιμα όπως : ζάχαρη, γάλα συμπυκνωμένο,  λάδι,  ρύζι,  αλάτι,  μακαρόνια,  φασόλια,  φακές,  σάλτσες ντομάτας,  κονσέρβες τόνου, συσκευασμένο γλυκό  κλπ.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Αν χρειάζεστε άτομα για εργασία. Οποιαδήποτε εργασία έστω και περιστασιακή είναι πολύτιμη για τους ανθρώπους που την χρειάζονται άμεσα.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Δώρισε τα φάρμακα που δεν χρησιμοποιείς και δεν έχουν λήξει. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε φάρμακα καθημερινής χρήσης στα οποία μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας δεν έχει πρόσβαση.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ

Είδη ατομικής υγιεινής: χαρτί υγείας, χαρτομάντιλα, οινόπνευμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα για τα χέρια, οδοντόκρεμες, σερβιέτες, αποσμητικά, ξυραφάκια, πάνες για μωρά, κρέμες για μωρά.

Είδη καθαριότητας χώρου: καθαριστικά μπάνιου, καθαριστικά για τα τζάμια και το πάτωμα, χλωρίνη, απορρυπαντικά ρούχων και πιάτων, χαρτί κουζίνας.

ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ

Να μας συστήσετε σε εταιρίες, οργανισμούς και φίλους που ενδιαφέρονται για συνεργασία μαζί μας. Με τον τρόπο αυτό θα μας δώσεις ώθηση και χέρια βοηθείας να συνεχίσουμε το δύσκολο κοινωφελές μας έργο με στόχο των συνάνθρωπο.